Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kisa alkoi – kenestä vihreiden uusi puoluesihteeri?

27.3.2013 10.05

Lasse Leipola

Lähes kuusi vuotta vihreiden puoluesihteerinä toimineelle Panu Laturille valitaan seuraaja 25. toukokuuta Espoossa järjestettävässä puoluekokouksessa.

Toistaiseksi kisaan on ilmoittautunut kolme ehdokasta: puolueen varapuheenjohtaja Timo Juurikkala, ympäristöministeri Ville Niinistön erityisavustaja Lasse Miettinen ja Sallamaari Muhonen, joka on kehitysministeri Heidi Hautalan lehdistöavustaja valtion omistajaohjausasioissa.

Huhtikuun lopulla alkavan kiertueen aikana puoluesihteeriehdokkaat esittäytyvät puolueen jäsenistölle Turussa, Tampereella, Oulussa, Helsingissä, Kouvolassa ja Kuopiossa. Luvassa on myös vaalikone sekä verkkotenttejä, joiden avulla puolueen jäsenet voivat pohtia omaa ehdokastaan.

Samassa kokouksessa valitaan myös puolueen puheenjohtajisto. Puheenjohtaja Ville Niinistölle ei näillä näkymin ole ilmaantumassa haastajaa. Nykyisistä varapuheenjohtajista vain Krista Mikkonen on ilmoittanut hakevansa jatkoa. Timo Juurikkala pyrkii puoluesihteeriksi, ja Oras Tynkkynen joutuu väistymään oltuaan tehtävässä jo maksimiajan.

Mikkosen lisäksi varapuheenjohtajuutta tavoittelee ainakin Uudenmaan vihreiden puheenjohtaja Kristian von Essen.

vihreät  vihreä liitto  puoluesihteeri 
Viite