Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Kokoomuksen mainos.
Uusi ilme. Kokoomus kalastelee nyt vihreillä vesillä.Lasse Leipola

Uusi ilme. Kokoomus kalastelee nyt vihreillä vesillä.

Kokoomus haluaa olla vihreä, mutta isoilla autoilla ajavia ei syyllistetä

11.6.2010 11.45

Saija Räsänen

Kokoomuksen puoluekokous alkaa Jyväskylässä tänään perjantaina ja jatkuu sunnuntaille. Puolue on lähtenyt rakentamaan eduskuntavaalikampanjaansa vihreyden varaan – "Vihreällä on ainakin viisi miljoonaa sävyä", sanotaan kokoomuksen mainoksessa.

Viime presidentinvaaleissa kokoomus käytti slogania "työväen presidentti", ja puoluetta arvosteltiin äänestäjien kalastelusta työväenpuolueilta. Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja kieltää, että puolue nyt tähtäisi vihreiden äänestäjien miellyttämiseen.

"Ei kampanjaa ole tehty äänestäjien kalastelun vuoksi, vaan me haluamme näyttää, että on mahdollista tehdä erilaisia ympäristöratkaisuja. Usein ajatellaan, että jos et ole täydellinen, et voi tehdä mitään ympäristön hyväksi", Kataja sanoo.

Vihreä Lanka yritti saada kommenttia myös kampanjan suunnitelleelta Bob Helsingiltä, mutta sieltä ei vastattu soittopyyntöihin.

Mainoksien mukaan ympäristön kannalta fiksuja tekoja voi tehdä myös katumaasturilla ajava yritysjohtaja.

"Ei me haluta syyllistää ihmisiä, jotka ajavat isoilla autoilla", sanoo Kataja.

Katajan mielestä kokoomus on tehnyt jo pitkään vihreää politiikkaa, sitä ei vain ole huomattu. Esimerkeiksi hän mainitsee uusiutuvan energian tukipaketin ja verotuksen painopisteen siirtämisen työstä kuluttamiseen.

Vihertävä kampanja saa kiitosta kokoomuksen konkarikansanedustaja Pertti Salolaiselta.

”Vihdoinkin kokoomus on myöntänyt, että vihreys vaikuttaa politiikkaan, talouteen ja yritystoimintaan, ihan kaikkeen. Aiemmin tilanne on ollut lähinnä epätoivoinen, nyt on oikea suunta”, hän sanoo.

Vihreys näkyy myös siinä, että Jyväskylässä järjestettävään puoluekokoukseen matkustetaan auton sijaan junalla.

"Tai ainakin se on suositus", Kataja sanoo.

vihreät  kokoomus 
Viite