Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Kokoomuksen mainos.
avaus. Viheällä on ainakin viisi miljoonaa sävyä, julisti kokomus viime keväänä.Lasse Leipola

avaus. Viheällä on ainakin viisi miljoonaa sävyä, julisti kokomus viime keväänä.

Kokoomus pyrkii hiilineutraaliin yhteiskuntaan - sitten joskus

21.1.2011 15.12

Lasse Leipola

Viime keväänä viherkampanjallaan huomiota kalastellut kokoomus julkisti tänään perjantaina oman ympäristöraporttinsa. Puolue haluaa Suomesta ympäristöteknologian ja -tutkimuksen edelläkävijän.

”Haluamme luoda uutta työtä suomalaisille ympäristöstä ja energiasta. Esimerkiksi luomalla ympäristötutkimuksen keskittymiä Suomeen, kaupallistamalla ympäristö- ja energiateknologiaa ja avaamalla julkisia ympäristöpalveluita enemmän yritysten toteutettavaksi voidaan luoda Suomeen uutta työtä ja yrittäjyyttä”, sanoo työryhmää vetänyt kansanedustaja Sanna Perkiö puolueen tiedotteessa.

Raportin mukaan kokoomuksen tavoitteena on hiilineutraali yhteiskunta, mutta mitään aikataulua tavoitteelle ei aseteta. Keinoina mainitaan muun muassa fossiilisista polttoaineista luopuminen ”sekä energian kulutuksen kääntäminen laskuun yhdistettynä kasvavaan elintasoon”.

Kokoomus haluaa jatkaa verotuksen painopisteen siirtämistä työn verotuksesta ympäristölle haitallisen toiminnan verotukseen.

Kokoomuksen muita ympäristötavoitteita

  • Turvetuotannosta todetaan, että sen paikallisia vesistövaikutuksia on vähennettävä ja sitä on tarkasteltava myös ilmastonmuutoksen näkökulmasta.
  • Itämeren suojelussa kokoomus korostaa maatalouden ympäristötukien sekä ulko- ja EU-politiikan merkitystä.
  • Uuden teknologian avulla halutaan kehittää muun muassa ekologista rakentamista ja kierrättämistä.

kokoomus 
Viite