Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

iStock_pareto

iStock_tuulivoima_pareto.jpeg
Korvamerkittyä. Suomeen pitäisi tulevina vuosina nousta satoja uusia tuulivoimaloita, ja raha auttanee tavoitteen saavuttamisessa.iStock_pareto

Korvamerkittyä. Suomeen pitäisi tulevina vuosina nousta satoja uusia tuulivoimaloita, ja raha auttanee tavoitteen saavuttamisessa.

Korvamerkitty raha pyörittää kohta tuulivoimaloiden potkureita

29.6.2011 10.36

Saija Räsänen

Ympäristöministeriö on myöntänyt ensimmäistä kertaa korvamerkittyä rahaa tuulivoimarakentamisen kaavoitukseen. Tukipotti on yhteensä noin 1,5 miljoonaa euroa, ja se jaetaan 20 kunnalle ja 12 maakunnan liitolle.

Avustusta saivat esimerkiksi Saarijärven kaupungin johdolla alueen kahdeksan kuntaa, jotka laativat yhteisen yleiskaavan tuulivoimarakentamisen ohjaamiseksi alueella.

Kokonaisvaltaista suunnittelua voidaan tehdä myös yhden kunnan alueella. Esimerkiksi Maalahden kunnalle myönnettiin avustusta koko kunnan tuulivoimayleiskaavan laatimiseen.

Tuulivoimatuen jakamisen taustalla on Suomen ilmasto- ja energiastrategian tavoite, jonka mukaan tuulivoimaa tulisi tuottaa vuonna 2020 runsaat kuusi terawattituntia, mikä edellyttää noin 600 uuden tuulivoimalan rakentamista tulevina vuosina.

"Tällä hetkellä Suomessa on vain 130 tuulivoimalaa. Jotta tuulivoimaa voidaan lähivuosina rakentaa voimakkaasti lisää, on kaavoituksen edettävä ripeästi maakuntien liitoissa ja kunnissa", sanoo aluesuunnitteluneuvos Ulla Koski ympäristöministeriön tiedotteessa.

tuulivoima  uusiutuvat  energia 
Viite