Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Helsingin tuomiokirkko.
Ytimessä. Tuore julkaisu pohtii pääkaupunkiseudun kasvua metropoliksi.SXC

Ytimessä. Tuore julkaisu pohtii pääkaupunkiseudun kasvua metropoliksi.

Kuntapolitiikka ei riitä metropolissa

12.10.2010 12.25

Lasse Leipola

Pääkaupunkiseutu on kasvanut liian suureksi perinteiselle kuntapolitiikalle, väittää ajatushautomo Demoksen tänään julkaisema Metropolin hyvinvointi -julkaisu.

Kirjan mukaan Suomen ainoan metropolialueen kehittämisessä keskustelu on typistynyt puheeksi kuntaliitoksista ja kuntatalouden haasteista. Tämä vie huomion kilpailukyvystä, joka on kirjoittajien mukaan tärkein haaste.

”Ennen ajateltiin, että kilpailukyky tuo hyvinvointia. Nykyisin ymmärrämme, että suhde kulkee päinvastoin. Hyvinvointi on kilpailukyvyn edellytys”, sanoo Jyväskylän yliopiston tutkimusprofessori Antti Hautamäki.

Ratkaisuksi kirjassa tarjotaan muun muassa yritysten, kansalaisten ja kuntien yhteistyötä, jolloin metropolialueen koulutettujen asukkaiden osaaminen saadaan hyödynnettyä.

”Tulevaisuudessa menestyvät alueet, jotka saavat ihmiset yhdessä ratkomaan aikamme häijyimpiä ongelmia”, kuuluu kirjan kanteen nostettu sitaatti.

Hautamäen lisäksi kirjaa ovat olleet kirjoittamassa Olli Alanen, Tuuli Kaskinen, Outi Kuittinen, Tommi Laitio, Roope Mokka, Aleksi Neuvonen, Kaisa Oksanen, Satu Onnela, Mikko Rissanen, Simo Vassinen ja Ville Viljanen.

helsinki  kunnat 
Viite