Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Juha Taskinen / SLL

Saimaannorppa.
Norppa kivellä. Saimaannorppaemo vieroittaa kuutin jäiden lähtiessä, ja kuutin elinpiiri laajenee nopeasti toukokuun puolesta välistä lähtien.Juha Taskinen / SLL

Norppa kivellä. Saimaannorppaemo vieroittaa kuutin jäiden lähtiessä, ja kuutin elinpiiri laajenee nopeasti toukokuun puolesta välistä lähtien.

Kuutit uiskentelevat nyt vaarallisilla vesillä

10.5.2013 14.14

Lasse Leipola

Saimaalle syntyi tänä keväänä 7–10 norppaa, joiden pesät ovat kalastusrajoitusten reuna-alueella. Suomen luonnonsuojeluliitto varoittaa, että ne saattavat uida pitkälle ja päätyä vaarallisille vesille.

”Kuutit liikkuvat etenkin rantavesissä ja tekevät päivä päivältä pidempiä uintiretkiä. Niiden on todettu liikkuvan toukokuussa jopa 15 kilometrin matkoja, ja siitä matkat vain pitenevät”, kertoo saimaannorppa-asiantuntija Kaarina Tiainen SLL:n tiedotteessa.

”Aikuiset norpat rentoutuvat kivillä kuuttien vilistäessä uintiretkillään ja vaihtavat karvaansa kesäkuun alkupuolelle saakka. Toivomme niille rauhallisia köllöttelyhetkiä.”

Metsähallitus valvoo huhtikuun alussa alkanutta ja kesäkuun loppuun kestävää verkkokalastuskieltoa, joka kattaa yhteensä 2 000 neliökilometriä.

luonnonsuojelu  vesistöt  kalastus 
Viite