Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

tuuli
Tuulta ja aurinkoa. Lappeenrannan teknillinen yliopisto näyttää mallia uusiutuvien käytössä.

Tuulta ja aurinkoa. Lappeenrannan teknillinen yliopisto näyttää mallia uusiutuvien käytössä.

Lappeenrannan teknillinen yliopisto satsaa uusiutuvaan energiaan

12.8.2011 12.48

Saija Räsänen

Lappeenrannan teknillinen yliopisto hankkii kampukselleen tuuliturbiinin, jota käytetään yliopiston Green Campus-hankkeen opetuksessa ja tutkimuksessa. Turbiini käynnistetään ensi marraskuussa.

Tuuliturbiini alkaa pyöriä, kun tuulen nopeus ylittää kolme metriä sekunnissa. Green Campus -hankkeen puuhamiehen, professori Juha Variksen mukaan turbiinilla voitaisiin kattaa 200 neliömetrin omakotitalon koko vuoden käyttösähkön tarve, jos se pyörisi ihanneteholla 10,5 päivää.

Kahden vuoden kuluessa kampusalueelle rakennetaan myös aurinkopaneeleihin perustuva aurinkoenergian talteenottojärjestelmä.

Sen tuottamaa sähköä käytetään tutkimuksen lisäksi myös yliopistolle hankittavien sähköautojen, sähköskoottereiden ja sähköpolkupyörien lataamiseen, kampusalueen ja Tervahaudanpuiston valaisemiseen sekä yliopistolle tulevaisuudessa liikennöivän sähköbussin lataamiseen.

Green Campus -hankkeen tarkoituksena on näyttää, miten tieteen ja teknologian avulla voidaan ratkaista ekologisia ongelmia ja rakentaa kestävää maailmaa.

tuulivoima  uusiutuvat  aurinkoenergia  aurinkovoima 
Viite