Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

urkintalaki.fi

Vastamainos. Urkintalaki-kampanjan mainoksessa asiantuntijalausuntoja käytetään vessapaperina. urkintalaki.fi

Vastamainos. Urkintalaki-kampanjan mainoksessa asiantuntijalausuntoja käytetään vessapaperina.

Lex Nokian vastustajat onnistuivat kohun nostamisessa

24.2.2009 9.42

Lasse Leipola

Lex Nokian vastustajat ovat tyytyväisiä, että asia on ollut viime päivinä näyttävästi esillä. Urkintalaki-kampanja on nostanut ongelmia esiin muun muassa tv-mainoksissa ja mielenosoituksissa.

”Meidän sisäisenä haaveena oli, että asia saataisiin pysymään otsikoissa aina käsittelyyn asti ja siinä on onnistuttu. Kuona on alkanut liikkua putkissa ja tänäänkin on ollut lehdissä hyviä juttuja”, sanoo kampanjan mediavastaava Tero Tilus.

Viralliselta nimeltään sähköisen viestinnän tietosuojalakina tunnettu Lex Nokia on tänään eduskunnan ensimmäisessä käsittelyssä.

Vastustajat aikovat vielä tänään tiistaina olla aktiivisesti yhteydessä keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmiin, jotka ovat lain kohtalon kannalta ratkaisevassa asemassa.

”Molemmat eduskuntaryhmät ovat olleet yhtenäisinä lain takana. Miten käy, jos asiasta äänestetään omantunnon mukaan, sillä se on varmaa, että nämä äänestystulokset muistetaan ja niistä myös muistutetaan”, Tilus sanoo.

Helsingin Sanomat uutisoi jälleen tänään, että Nokian uhattiin lähtevän Suomesta, jos sähköisen viestinnän tietosuojalakia ei saada läpi.

Viime viikolla kaikkien eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöt ilmoittivat vastustavansa Lex Nokiaa.

TV1 televisioi Lex Nokian käsittelyn tänään klo 14 alkaen. Täysistunto on nähtävissä myös eduskunnan verkkosivuilla. Laista äänestetään ensi viikon keskiviikkona.

digioikeudet 
Viite