Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Achmad Rabin Taim / Wikimedia Commons (CC-BY)

Indonesian palmuöljyviljelyksiä.
Plantaasi. Suuri osa Indonesian pinta-alasta on jäänyt palmuöljyviljelyksien alle.Achmad Rabin Taim / Wikimedia Commons (CC-BY)

Plantaasi. Suuri osa Indonesian pinta-alasta on jäänyt palmuöljyviljelyksien alle.

L'Oreal poistaa metsäkadon tuotteistaan

30.1.2014 11.34

Lasse Leipola

Kosmetiikkajätti L'Oreal lupautuu lopettamaan metsäkatoa aiheuttavien ainesosien käytön tuotteissaan. Ympäristöjärjestö Greenpeace toivoo, että alan suurimman yrityksen esimerkki innostaa myös muut mukaan.

”Tuhannet ihmiset Indonesiassa ja muualla maailmassa, jotka ovat vaatineet metsäystävällisiä tuotteita, kääntävät nyt katseensa Head & Shouldersia tuottavan P&G:n ja Colgate Palmoliven suuntaan, jotta nämäkin pysyvät erossa likaisesta palmuöljystä ja metsätehosta”, Greenpeacen metsäkampanjaa Indonesiassa johtava Bustar Maitar sanoo tiedotteessa.

Aiemmin metsäkadon vastaiseen rintamaan ovat liittyneet muun muassa Nestle ja Unilever. Bustar on tosin huolissaan siitä, että kaikilla näillä yhtiöillä ja erityisesti niiden alihankkijoilla on vielä kuusi vuotta aikaa ennen kuin lupaukset on lunastettava.

”Ilmastonmuutoksen ja nopean biodiversiteettikadon vuoksi kannustamme näitä yhtiöitä takaamaan kuluttajille, etteivät heidän tuotteensa aiheuta metsäkatoa jo ennen vuoden 2020 takarajaa.”

Indonesia on yksi eniten maailmassa metsäkadosta kärsivistä maista. Maan metsäministeriön mukaan sademetsän pinta-ala pienenee vuosittain 620 000 hehtaarilla, joka vastaa noin puolta Pirkanmaan maakunnan pinta-alasta.

palmuöljy  metsäkato 




Viite