Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lumiukkojen taisto jatkuu: Mielenosoitus Eduskunnan edustalla

21.2.2012 8.53

Lasse Leipola

Polttava kysymys -ilmastokampanjan jatkaa ilmastolain vaatimista tänään tiistaina Helsingissä ja kahdeksalla muulla paikkakunnalla. Perinteinen lumiukkojen mielenilmaus järjestetään jo kahdeksatta kertaa.

"Suomen hallitus on hallitusohjelmassa sitoutunut tekemään esityksen ilmastolaista ja päivittämään kotimaisen ilmasto- ja energiastrategian. Meidän ilmastosta huolestuneiden ja kansanedustajienkin on oltava hereillä, jotta saamme vahvan ja kunnianhimoisen ilmastolain sekä ilmastotieteen mukaiset päästövähennystavoitteet", sanoo ilmastokampanjavastaava Laura Meller Maan ystävien tiedotteessa..

Mielenosoituksen ”lumiukot” vaativat kahta asiaa: vahvaa ilmastolakia ja sitoutumista 40 prosentin päästövähennyksiin vuoteen 2020 mennessä. Tempauksen järjestäjät toivovat, että vuodesta 2012 tulee Suomen ilmastopolitiikan juhlavuosi, jonka aikana tehdään merkittäviä ja rohkeita tulevaisuuteen tähtääviä ratkaisuja.

”Vuosi 2012 on Suomen ilmastopolitiikan kannalta erityisen tärkeä. Hallituksen on määrä valmistella ilmastolaki varmistamaan päästövähennysten toteutuminen, päivittää kotimainen ilmasto- ja energiastrategia ja päättää suhtautumisestaan EU:n yhteisen tavoitteen kiristämiseen”, tiedotteessa todetaan.

ilmastolaki 




Viite