Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Maaginen raja ylittyi – nyt tehdään historiaa!

6.6.2011 9.34

Lasse Leipola

Viikonloppuna varmistui, että vihreiden seuraava puheenjohtaja valitaan jäsenäänestyksellä. Puoluetoimistolle tuli perjantaina noin 200 vastauskuorta, mikä tarkoitti, että äänestystuloksen virallistava 50 prosentin raja on ylitetty.

”Vihreät tekee äänestyksellään historiaa, sillä olemme ensimmäinen eduskuntapuolue, joka valitsee puheenjohtajansa jäsenäänestyksellä. Jokainen puolueen jäsen on äänioikeutettu. Yhdistyslainsäädännön takia äänestys on virallisesti neuvoa-antava, mutta käytännössä puoluekokouksen olisi hyvin vaikea poiketa äänestyksen tuloksesta”, puoluesihteeri Panu Laturi toteaa blogikirjoituksessaan.

Lopullinen äänestysprosentti selviää keskiviikkoiltana, kun vastauskuorten palautuksen takaraja täyttyy.

”Olen ylpeä siitä, että me olemme jäsendemokratian uranuurtajia. On tärkeää, että puolue kuuntelee tarkasti jäsenistönsä näkemyksiä. Esimerkiksi ennen hallitusneuvottelujen aloittamista me kysyimme jäseniltä, kannattavatko he neuvotteluihin osallistumista. Tulos oli selvä: päätöstä tuki lähes 90 prosenttia jäsenistä. Vastaavia kyselyjä täytyy tehdä jatkossakin. Jokaisen äänen tulee kuulua puolueen toiminnassa”, Laturi kirjoittaa.

vihreät 
Viite