Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Mielenosoittaja ja Sirkka Haunia vahaukkoina.
Kahden kerroksen väkeä? Kööpenhaminaan saapuu tuhansia mielenosoittajia ja kokousvieraita.Iiro Törmä

Kahden kerroksen väkeä? Kööpenhaminaan saapuu tuhansia mielenosoittajia ja kokousvieraita.

Ilmaston pelastaminen alkoi Kööpenhaminassa

7.12.2009 7.00

Lasse Leipola

Odotettu Kööpenhaminan ilmastokokous alkaa tänään maanantaina. Lähes kaksiviikkoisen kokouksen tavoitteena on päästä sopuun ilmastonmuutoksen hillitsemiseen käytettävistä keinoista.

Syksyn aikana on alkanut näyttää siltä, ettei kokouksessa saada aikaiseksi juridisesti sitovaa sopimusta. Toiveet ovat kuitenkin yhä korkealla, että maailman johtajat pääsevät poliittiseen sopuun vähennyksistä.

Yksi kokouksen suurimmista kysymyksistä on kehitysmaiden päästövähennyksien rahoittaminen.

Kokoukseen osallistuu 15 000 edustajaa 193 eri maasta.

Suomesta kokoukseen lähtevät muun muassa presidentti Tarja Halonen, pääministeri Matti Vanhanen, ympäristöministeri Paula Lehtomäki ja pääneuvottelija Sirkka Haunia.

Kokous alkaa tällä viikolla virkamiesvoimin. Ministerit saapuvat paikalle ensi viikon alussa, ja valtionpäämiehet neuvottelevat kokouksen loppuhuipennuksessa 16.–18. joulukuuta. Suurimmat mielenosoitukset on määrä järjestää ensi viikonloppuna.

Vihreä Lanka seuraa Kööpenhaminan tapahtumia päivittäin. Lue myös Vihreän Langan kokouspaketti Vuosisadan bileet: ketkä suomalaiset Kööpenhaminaan lähtevät, mitä muut maat haluavat ja kuinka kokouskaupungissa pysyy hyvissä sielun ja ruumiin voimissa.




Viite