Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

 Pyörä.
Hangen pysäyttämä. Pyöräilijät vaativat parempaa aurausta pyöräteille.SXC

Hangen pysäyttämä. Pyöräilijät vaativat parempaa aurausta pyöräteille.

Mielenilmaus valtaa katuja Helsingissä: ”Pyörätiet pidettävä kunnossa talvellakin"

12.2.2013 10.54

Lasse Leipola

Tänään tiistaina järjestettävä kriittinen pyöräretki nostaa esiin pyöräteiden puutteellisen talvikunnossapidon. Mielenosoitusreitti käy kääntymässä muun muassa Kulosaaren sillalla.

”Kulosaaren silta oli joulukuussa viikkokaupalla ajokelvoton, kun ajoradan suolattu lumisohjo kipattiin useaan kertaan pyörätielle ja jätettiin siihen. Mannerjäätikköä muistuttava pyörätie moottorikadun vierellä yksinkertaisesti esti pyöräilyn idästä keskustaan”, itähelsinkiläinen pyöräilyaktiivi Marjut Ollitervo sanoo tapahtuman tiedotteessa.

Vihreiden kaupunginvaltuutettu Otso Kivekäs kiittelee kaupungin päästöstä lisätä 450 000 euroa pyöräteiden talvikunnossapitoon, mutta muistuttaa, että se on vasta hyvä alku.

”Rahan lisäksi tarvitaan tehokkaita työmenetelmiä, toimenpiteiden oikeaa ajoitusta, tarkoituksenmukaisia koneita ja oikeaa asennetta. Satunnaisesti auratuista pyöräteistä ei ole hyötyä kaupunkilaisille. Helsinkiläisten on voitava luottaa siihen, että pääreitistö pidetään kunnossa talvellakin joka päivä”, Kivekäs sanoo.

pyöräily  pyörätiet 




Viite