Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

perussuomalaiset.fi

Ossi Sandvik.
Rahat tallessa. Ossi Sandvikilla ei ole ”mitään kiirettä tuhlata”.perussuomalaiset.fi

Rahat tallessa. Ossi Sandvikilla ei ole ”mitään kiirettä tuhlata”.

Missä ovat perussuomalaisten miljoonat?

17.11.2011 14.19

Saija Räsänen

Perussuomalaisten puoluetuki yli seitsenkertaistui kevään eduskuntavaalien tuloksen myötä, kun tuki hyppäsi 900 000 eurosta reiluun seitsemään miljoonaan euroon. Rahat tuntuvat jääneen kassakaapin pohjalle makaamaan, sillä puolue ei ole ainakaan näkyvästi lisännyt rahankäyttöään.

Perussuomalaisten puoluetoimistolla ei olla perillä edes siitä, kuinka suuri tuki on, vaikka kevään vaaleista on ehtinyt vierähtää seitsemisen kuukautta.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Ossi Sandvik, mihin olette käyttäneet seitsemän miljoonan tukeanne?

”Ai sen verranko sitä on? Ei olla kauheasti ehditty vielä pohtia, mihin käytetään. Muutama lisähenkilö on palkattu, mutta heidän laskemiseensa ei tarvita edes kaikkia yhden käden sormia.”

Sandvikillä ei henkilökohtaisesti ole ”mitään kiirettä tuhlata”. Puolet puolueiden saamasta tuesta on viestintätukea. Tähän saakka Perussuomalainen-lehti on ilmestynyt kolmen viikon välein ja työllistänyt päätoimittajan lisäksi yhden toimittajan. Muutoksia lehteen ei ole tehty.

Valtioneuvoston erikoisasiantuntijan Valtteri Niemisen mukaan rahan säästäminen on sallittua, eikä sen käyttöön liity ajallisia rajoituksia.

”Kun tuki on kerran myönnetty, niin on puolueen omassa harkinnassa, milloin se käytetään. Tukea on mahdollista säästää esimerkiksi niin, että rahaa käytetään vaalien aikana kerralla enemmän”, Nieminen sanoo.

Puoluelain mukaan tuki on tarkoitettu käytettäväksi julkiseen toimintaan eli puolueen perustoimintojen pyörittämiseen. Valtion talousarviossa täsmennetään, että 12 prosenttia tuesta on käytettävä piirijärjestöjen toimintaan ja 12 prosenttia naisjärjestöjen toimintaan.

Viestintätuki taas on käytettävä kokonaisuudessaan puolueen viestintään – sitä ei saa pantata vaalikampanjointiin.




Viite