Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Outi Alanko-Kahiluoto.
nukkuvat ja nuoret. ”Muistakaa kuunnella myös äänettömiä: tulevia sukupolvia, joilla ei ole vielä ääntä, ja niitä, jotka eivät äänestä, koska kokevat, etteivät kuitenkaan saa ääntään kuuluviin”, sanoo valtuustopaikkansa Helsingissä uusinut kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto.Mikael Ahlfors

nukkuvat ja nuoret. ”Muistakaa kuunnella myös äänettömiä: tulevia sukupolvia, joilla ei ole vielä ääntä, ja niitä, jotka eivät äänestä, koska kokevat, etteivät kuitenkaan saa ääntään kuuluviin”, sanoo valtuustopaikkansa Helsingissä uusinut kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto.

Miten vasemmiston ja perussuomalaisten nousu vaikuttaa Helsinkiin, Outi Alanko-Kahiluoto?

2.11.2012 8.44

Hanna Eriksson

Kansanedustaja ennustaa, että Helsingin uusi valtuusto taistelee Kivinokasta ja keskustakirjastosta.

Viime kauden suurimmat kuohut Helsingissä aiheutti vääntö Guggenheimin museosta. Mistä tällä kaudella väännetään kiihkeimmin?

”Kivinokan rakentamisesta. Kokoomus haluaa sinne asuntoja. Vihreille on tärkeää, että sinne ei rakenneta. Tällä kaudella selviää, saadaanko keskustakirjastoon valtion rahaa riittävästi. Pitääkö rakentamista siirtää myöhemmäksi, jos rahoitusta ei saada? Keskuskirjastoa ei saa rakentaa lähikirjastojen kustannuksella. Itselleni on tärkeää, että kaupungin palvelut, päivähoito, lähikoulut ja lähiterveysasemat pidetään vahvoina.”

Perussuomalaiset voittivat Helsingissä neljä lisäpaikkaa, Vasemmistoliitto kaksi. Kokoomus menetti kolme paikkaa ja vihreät kaksi. Miten valtuuston uusi kokoonpano vaikuttaa päätöksentekoon?

”Olemme edelleen hyvissä neuvotteluasemissa. Lautakuntien äänestystulokseen vaikuttaa se, että niissä on enemmän perussuomalaisia. Keskeiset päätökset tehdään kuitenkin isojen puolueiden, kokoomuksen, vihreiden ja sdp:n välisissä neuvotteluissa.”

Tämä on kolmas kautesi Helsingin valtuustossa. Minkä neuvon annat uusille valtuutetuille?

”Vaikka välillä turhauttaa ja suututtaa, kannattaa pitää mielessä, miksi alunperin lähti politiikkaan. Itse olen monesti miettinyt, etten enää jaksa lähteä ehdolle. Sitten olen muistuttanut itselleni, että haluan edelleen taistella eriarvoistumista vastaan.”

Helsingissä valtuustoon nousi paljon kolmekymppisiä vihreitä miehiä kuten Erkki Perälä, Hannu Oskala, Otso Kivekäs ja Leo Stranius. Alkaako vihreissä miesten aika?

”Näköjään. On hyvä vihreille, että myös miehet kokevat voivansa äänestää meitä. Vihreiden näkyvillä paikoilla on miehiä: Ville Niinistö on vihreiden puheenjohtaja, ja Pekka Haavisto eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Myös Helsingin vihreillä on miespuheenjohtaja, Hannu Oskala. Valtuustoryhmän puheenjohtajana on ollut mies, Ville Ylikahri. Ehkä miesäänestäjät samaistuvat heihin.”

kuntavaalit 
Viite