Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Marjukka Kaakkola.
Puoluejohtaja. Muutos 2011-puolueen puheenjohtaja Marjukka Kaakkola haluaa kaikki kansalaisaloitteet kansanäänestykseen

Puoluejohtaja. Muutos 2011-puolueen puheenjohtaja Marjukka Kaakkola haluaa kaikki kansalaisaloitteet kansanäänestykseen

Muutos 2011 ajaa suoraa demokratiaa, mutta miten?

17.10.2013 8.57

Petra Piitulainen

Muutos 2011 -puolue haluaa antaa kaikille suomalaisille tasavertaisen mahdollisuuden päättää asioistaan. Perussuomalaisista erotettu kansanedustaja James Hirvisaari liittyi viime viikolla puolueeseen ja on nyt sen ensimmäinen kansanedustaja.

Eikö ole ristiriitaista, että puoluetta edustaa nyt kansanedustaja, jota ei ole valittu kansanäänestyksellä, puolueen puheenjohtaja Marjukka Kaakkola?

”Hän olisi hyvin voinut olla ehdokkaana jo 2011 ja tulla valituksi. Ei tässä ole mitään ongelmaa tai ristiriitaa.”

Mitä Muutos 2011 tekee konkreettisesti demokratian, sananvapauden ja suomalaisten edun edistämiseksi?

”Haluamme, että kaikki kansalaisaloitteet, jotka keräävät nimiä tarpeeksi, menevät suoraan kansanäänestykseen. Haluamme vapaata kansalaiskeskustelua. Nyt keskustellaan siitä, mistä saa keskustella. Suomalaisten etu toteutuu silloin, kun ihmiset päättävät itse asioistaan, ei esimerkiksi ylikansalliset yhtiöt tai EU”.

Aikooko puolue ajaa jotain kansalaisaloitetta?

”Ei. Emme ole ohjelmassamme määritelleet kantaa erityiskysymyksiin. Tyydymme siihen, mitä kansalaiset tekisivät. Se on tarkoittamaamme demokratiaa – emme halua määrätä, mistä äänestetään. Olemme puolue vain siksi, että Suomen poliittiseen päätöksentekoon ei pysty vaikuttamaan muuten. Esimerkiksi turkistarhauksen kieltävästä kansalaisaloitteesta olisi pitänyt järjestää kansanäänestys, jotta olisi nähty, mitä ihmiset oikeasti asiasta ajattelevat.”

demokratia 
Viite