Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Näin rakennat yhteisötalon

15.7.2009 10.23

Vihreä Lanka

>> Kerää porukka. Varmista, että riittävän moni on tosissaan, valmis sitoutumaan rahoineen ja tekemään lujasti töitä yhteisötalon eteen.

>> Määrittäkää yhteiset arvot ja tavoitteet. Kun ne ovat selvillä ja julki lausuttuina, ei yhteisön menestys ole kiinni yksilöiden välisistä suhteista. Yhteiset asiat hoidetaan sovitulla tavalla, mutta muuten jokainen saa elää ja ajatella niin kuin haluaa.

>> Suunnitelkaa, millaista yhteisöelämää haluatte viettää. Syöttekö yhdessä? Harrastatteko yhdessä? Millaisia sitoumuksia tämä edellyttää jokaiselta jäseneltä?

>> Hankkikaa tontti. Perustelkaa kunnalle, että yhteisötalo on yhteiskunnallisesti hyvä hanke, josta syntyy sosiaalipoliittisia ja ekologisia säästöjä.

>> Järjestäkää rahoitus. Jos rakennutatte grynderillä, järjestely on yksinkertainen mutta kalliimpi. Jos toimitte itse rakennuttajina, järjestely on mutkikas ja riskipitoinen, mutta voi tulla halvemmaksi.

>> Miettikää, millaiset yhteisötilat ja asunnot kukin haluaa – ja mitä tämä kaikki maksaa. Hankkikaa hyvä, kuunteleva suunnittelija.

>> Pitäkää koko rakennusprosessin ajan langat käsissänne. Näin varmistatte, että lopputulos on toivomanne kaltainen.

>> Muuttakaa sisään yhteisötaloon ja pitäkää kaupungin hulppeimmat tupaantuliaiset!


Lisää aiheesta:



Viite