Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Näistä väännetään nyt kättä

7.8.2009 8.21

Jukka Vahti

Sosiaali- ja terveysministeriö olisi halunnut, että valtiovarainministeriön budjettiesityksessä olisi varattu rahat lasten pneumokokkirokotteen ottamiseksi yleiseen rokotusohjelmaan. Rokotteella ehkäistäisiin vuosittain tuhansia lasten korvatulehduksia. Säästöjä STM:lle tuo lääkkeiden viitehintajärjestelmä.

”Laskelmamme tarkentuvat vielä ennen budjettiriihtä ja reagoimme tähän 200 miljoonan tavoitteeseen vasta sitten”, kertoo osastopäällikkö Raimo Ikonen.

Oikeusministeriön ja valtiovarainministeriön esitysten välillä on noin kahdeksan miljoonan euron näkemysero.

Jos oikeusministeriön toiveet eivät mene läpi, vankiloissa joudutaan tinkimään esimerkiksi vankien päihdeohjelmista ja työpajatoiminnasta.

Myös uuden valvontarangaistuksen käyttöönotto on vaakalaudalla. Valvontapannan ja kotirangaistusten ansiosta Konnunsuon vankila voitaisiin lakkauttaa ja Pelson vankilan toimintaa supistaa. Tämä toisi säästöjä 2012 alkaen.

Opetusministeriö esittää itselleen 250 000 euroa enemmän, kuin mitä sille on valtiovarainministeriön esityksessä luvattu.

Toisaalta 200 miljoonan euron työllistämis- ja koulutuspaketista heruisi ministeriölle lisärahaa esimerkiksi aikuiskoulutuksen uudistamiseen.

Työ- ja elinkeinoministeriö vaatii noin 70 miljoonaa euroa enemmän, kuin mitä valtiovarainministeriö on sille tähän mennessä esittänyt.

Työllistämispaketti ei kuitenkaan sisältynyt valtiovarainministeriön esitykseen. Se tuonee työ- ja elinkeinoministeriölle lisärahaa ainakin energiatukiin ja työllistämiseen.


Lisää aiheesta:



Viite