Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Näppäimistö.
Vapaus. EU:n ylimmät elimet pääsivät sopuun telepaketista.SXC

Vapaus. EU:n ylimmät elimet pääsivät sopuun telepaketista.

Netistä tulee eurooppalaisten perusoikeus

5.11.2009 14.20

Lasse Leipola

Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission edustajat pääsivät viime yönä sopuun niin sanotusta telekommunikaatiopaketista. Vihreät europarlamentaarikot kiittelevät tulosta.

”Saavutettu ratkaisu suojaa netin käyttäjien perusoikeuksia ja perustuu ajatukselle siitä, että internet on kansalaisten perusoikeuksien ja sanavapauden kannalta olennainen väline. Jäsenmaiden on nyt toimeenpantava oma lainsäädäntönsä nimenomaan käyttäjien oikeuksia kunnioittaen”, sanoo Heidi Hautala tiedotteessaan.

Neuvotteluissa sovittiin muun muassa, että nettiyhteyden katkaiseminen vaatii oikeuden päätöksen. Esimerkiksi Ranska oli ajanut mallia, jossa katkaisuperusteeksi kelpaa riittävän suuri liikennemäärä tiettyihin osoitteisiin.

Myös piraattipuolueen ainoa euroedustaja Christian Engström kiitteli tulosta blogissaan:

”Rehellisyyden nimissä en olisi ikinä uskonut tämän tapahtuvan. Paketissa ei ole kaikkea, mitä olisimme halunneet täydellisessä maailmassa, eikä taistelu vapaan ja avoimen internetin puolesta pääty tähän. Se on kuitenkin paljon suurempi askel oikeaan suuntaan kuin mitä olisin uskaltanut toivoa.”

digioikeudet  internet 
Viite