Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Wikimedia Commons

Bush kättelee ja Obama on taustalla.
Vielä taka-alalla. Bush johtaa Yhdysvaltoja ja sen ilmastopolitiikkaa, kunnes Obama astuu virkaan tammikuussa. Wikimedia Commons

Vielä taka-alalla. Bush johtaa Yhdysvaltoja ja sen ilmastopolitiikkaa, kunnes Obama astuu virkaan tammikuussa.

Obama jättää ilmastoneuvottelut vielä Bushille

18.11.2008 11.07

Lasse Leipola

Yhdysvaltain tuleva presidentti Barack Obama ei osallistu Puolassa joulukuun alussa järjestettävään ilmastokokoukseen. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Puolan Poznanissa järjestetään 1.–12. joulukuuta suuri ilmastokokous, johon ottaa osaa yhteensä 190 valtiota. YK:n ilmastoneuvottelujen pääsihteeri Yvo de Boer ilmoitti eilen, ettei Obama lähetä omaa delegaatiota neuvotteluihin.

Pääsihteeri de Boer toivoi Yhdysvaltain presidentinvaalituloksen ratkettua, että Obama osallistuisi neuvotteluihin. Myös lukuisat amerikkalaiset ilmastojärjestöt toivoivat Obaman osallistuvan kokoukseen.

Obama ja hänen avustajansa ovat jatkuvasti vakuutelleet, että tuleva presidentti pysyttelee toistaiseksi taka-alalla, eikä pyri vaikuttamaan istuvan presidentin toimintaan.

Obaman virkakausi alkaa 20. tammikuuta. Seuraavasta kansainvälisestä ilmastosopimuksesta on määrä sopia joulukuussa 2009.

ilmastoneuvottelut 


Lisää aiheesta:Viite