Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

obama.senate.gov

Supermies ja Barack Obama.
Yliluonnolliset voimat? Barack Obama lupaa amerikkalaisille turvallista ydinvoimaa ja puhdasta hiiltä. obama.senate.gov

Yliluonnolliset voimat? Barack Obama lupaa amerikkalaisille turvallista ydinvoimaa ja puhdasta hiiltä.

Obama lupaa turvallista ydinvoimaa ja puhdasta hiiltä

29.8.2008 14.18

Lasse Leipola

Barack Obama valittiin demokraattien presidenttiehdokkaaksi viime yönä Suomen aikaa. Yli 75 000 katsojan edessä puhunut Obama lupasi tukea uusiutuvalle energialle.

”Sijoitan 150 miljardia uusiutuvaan energiaan, kuten tuuli- ja aurinkovoimaan sekä biopolttoaineiden käyttöön."

"Tämä investointi luo uusia teollisuudenaloja sekä viisi miljoonaa uutta työpaikkaa, joita ei voida koskaan siirtää ulkomaille”, Obama uhosi.

Hän lupasi, että talouden, turvallisuuden ja planeetan tulevaisuuden vuoksi Yhdysvallat irtautuu kymmenessä vuodessa riippuvuudestaan Lähi-idän öljystä.

Obama kritisoi vastustajaansa John McCainia muistuttamalla, että Washingtonissa on puhuttu jo 30 vuoden ajan öljyriippuvuudesta – ja McCain on työskennellyt siellä 26 vuotta.

”Sinä aikana hän on vastustanut polttoaineiden tehokkuusstandardeja sekä investointeja uusiutuvalle energialle ja uusiutuville polttoaineille. Ja nykyisin tuomme maahan kolme kertaa enemmän öljyä kuin silloin, kun John McCain aloitti työnsä”, Obama sanoi.

Obama lupaili äänestäjilleen lisäävänsä maakaasun käyttöä, turvallista ydinvoimaa ja investointeja puhtaaseen hiilivoimaan. Hän lupasi myös auttaa autovalmistajia tekemään Amerikassa polttoainetehokkaita tulevaisuuden autoja.

ydinvoima  uusiutuvat  vaalit 
Viite