Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Eemeli Grönlund.
lopettakaa! Eemeli Grönlund on valmis nousemaan barrikadeille kiusaamista vastaan. Häntäkin on kiusattu.Mikael Ahlfors

lopettakaa! Eemeli Grönlund on valmis nousemaan barrikadeille kiusaamista vastaan. Häntäkin on kiusattu.

Onko koulussa tarpeeksi kuria?

31.5.2013 13.26

Päivi Hujakka

Olet viidennellä Helsingin Laakavuoren ala-asteen koulussa. Koulut loppuvat pian. Mitä aiot tehdä kesälomalla, Eemeli Grönlund?

”Koulun loppumisesta tulee Jippii!-tunne. Kesäloma saisi kestää pidempään. Lomalla aion käydä paljon huvipuistossa ja uimarannoilla. Viihdyn vedessä viileälläkin, olen vesipeto.”

Onko koulussa tarpeeksi kuria?

”Opettajissa on eroja. Mielestäni nykyinen opettaja ei saa luokkaa hiljentymään aivan samalla tavoin kuin edesmennyt opettaja, joka sai pelkällä katseellaan luokkaan työrauhan. Hän vain katsoi, ja luokka hiljeni.”

Saako opettaja kurittaa ja miten?

”En hyväksy väkivaltaa, mutta olen sitä mieltä, että jos oppilas aiheuttaa koko ajan häiriötä eikä suostu kuuntelemaan opettajan puheita, voi hänet poistaa luokasta pientä voimaa käyttämällä, esimerkiksi taluttamalla luokasta ulos.”

Onko sinua kiusattu koulussa?

”On kiusattu, ja se ei tunnu mukavalta. Vastustan jyrkästi kaikkea kiusaamista ja syrjintää. Olen valmis nousemaan barrikadeille niitä vastaan.”

Mikä koulussa on parasta?

”Välitunnit ovat parasta, silloin ei tarvitse tehdä tehtäviä. Läksyjä on ihan liikaa, varsinkin englannista. Lukuläksyt ovat helpoimpia oppiaineita, niitä voisi lisätä.”

nuoret  koulutus 
Viite