Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

Osmo Soininvaara.
Helsingin herra. Osmo Soininvaara on ollut kaupunkisuunnittelun saralla aktiivinen jo pitkään.Vihreät

Helsingin herra. Osmo Soininvaara on ollut kaupunkisuunnittelun saralla aktiivinen jo pitkään.

Osmo Soininvaara pyrkii Helsingin johtoon

4.9.2014 11.06

Juha Honkonen

Kansanedustaja Osmo Soininvaara (vihr) on kiinnostunut Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan pestistä. Hän kertoo asian Vihreälle Langalle. Paikka tullee hakuun lähiaikoina, sillä uuden johtajan on määrä aloittaa jo vuodenvaihteessa.

”Olen siitä kiinnostunut, vaikka se on aika raskas tehtävä. Elämänsä voi käyttää hauskemminkin, mutta minulla on intohimo kaupungin kehittämiseen”, Soininvaara sanoo.

Ei ole lainkaan varmaa, että vihreät valitsevat Soininvaaran ehdokkaakseen. Hän oli sellainen 2007, jolloin pestiin valittiin Hannu Penttilä (sdp). Demarit oli silloin valtuuston toiseksi suurin ryhmä, joten suurten puolueiden sopimuksen mukaisesti esimerkiksi kokoomus äänesti Penttilää. Sittemmin vihreät ovat nousseet sdp:tä suuremmaksi ryhmäksi.

Soininvaara on ollut kaupunkisuunnittelun saralla aktiivinen 1980-luvulta saakka. Jos hänet valitaan, hän lupaa pistää vauhtia asuinalueiden kaavoitukseen ja rakentamiseen.

”Nykyään rakennusyhtiöt vuolevat kultaa, kun asuntojen hinnat nousevat, mutta yhtiöt saavat tontteja sopuhintaan eikä kilpailu toimi. Niille ei rakenneta. Pakottaisin myös hallintokunnat tekemään yhteistyötä. Kantakaupunkia voitaisiin laajentaa 100 000 – 200 000 asukkaan verran.”

Vanhan osakehuoneiston hinta on Helsingissä yli kaksinkertainen koko Suomeen verrattuna. Helsingin asukasluvun on ennustettu kasvavan vuoteen 2050 mennessä noin 200 000:lla.

Soininvaara on ollut Helsingin kaupunginvaltuustossa vuodesta 1985 lähtien. Hän on ollut kaupunginhallituksen jäsenenä kahteen otteeseen ja varapuheenjohtajana kerran. Hän on toiminut myös puolueen puheenjohtajana ja peruspalveluministerinä.

Jos vihreä kansanedustaja valitaan apulaiskaupunginjohtajaksi, hänen tilalleen eduskuntaan nousee Johanna Sumuvuori.

Lisää aiheesta huomenna perjantaina ilmestyvässä Vihreä Lanka -lehdessä.

vihreät  helsinki  kaupunkisuunnittelu 
Viite