Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Virtapiiri.
Virtapiiri vihertää? Sony ja Nokia ovat vihertäneet tuotantoaan Nintendoa ja Microsoftia paremmin. SXC

Virtapiiri vihertää? Sony ja Nokia ovat vihertäneet tuotantoaan Nintendoa ja Microsoftia paremmin.

Osta Sonya ja Nokiaa, jätä Nintendo ja Microsoft kauppaan

25.6.2008 10.51

Vihreä Lanka

Ympäristöjärjestö Greenpeace on jälleen listannut elektroniikkayritykset ekologiseen paremmuusjärjestykseen. Kahdeksannen vertailun kärjessä ovat matkapuhelimia valmistava Sony Ericsson ja muun muassa Playstation -konsoleista tunnettu Sony. Suomalainen kännykkäjätti Nokia on heti kolmantena.

Kärkikaksikkoa kehuttiin myrkyllisten aineiden vähentämisestä. Nokian kunniaksi laskettiin runsas uusiutuvan energian käyttö. Greenpeacen tiedotteen mukaan Nokia olisi ollut vertailun ykkönen, jos se ei olisi kärynnyt Intiassa tehdyssä pistokokeessa vajavaisesta kierrätyksestä.

Vertailussa viimeiseksi sijoittui pelikonsoleita valmistava Nintendo, jota rasitti erityisesti lisääntyneen myynnin myötä kasvaneet hiilidioksidipäästöt. Tietokoneiden lisälaitteita ja Xbox-konsoleita valmistava Microsoft oli listalla toiseksi viimeisenä. Yhtiö sai sapiskaa muun muassa energiankäytöstä.

Greenpeacen tiedotteen mukaan arviointikriteerejä on tiukennettu tänä vuonna ja huomioon on otettu myös kasvihuonekaasupäästöt.

Viiden kärki Greenpeacen vihreän elektroniikan listauksessa

  1. Sony Ericsson (5,1)
  2. Sony (5,1)
  3. Nokia (4,8)
  4. Samsung (4,5)
  5. Dell (4,5)

Huonoimmin pärjäsivät:

  • Nintendo (0,8)
  • Microsoft (2,15)
  • LG (3,3)


Lisää aiheesta:Viite