

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
wwf.fi
Mistä liharuoka on tehty? WWF:n tuore raportti selvittää soijantuotannon vaikutuksia ympäristöön.
8.4.2010 12.30
Suomen WWF vaatii elintarviketeollisuudelta vastuullisuutta rehun hankinnassa. Suurimmat ongelmat aiheutuvat soijantuotannosta.
”Suuret kauppaketjut, maahantuojat ja jalostajat päättävät siitä, miten soijaa tuotetaan ja millaista soijaa hankitaan jalostettavaksi miljoonien kuluttajien ruokakoreihin”, sanoo ohjelmavastaava Sampsa Kiianmaa järjestön tiedotteessa.
Järjestön mukaan lihansyönnin yleistyminen on johtanut soijantuotannon nopeaan laajenemiseen Etelä-Amerikassa.
Soijapeltojen leviäminen on johtanut WWF:n mukaan sademetsien hakkuisiin, jotka ovat haitanneet paikallisten yhteisöjen elämää, kiihdyttäneet ilmastonmuutosta, saastuttaneet maaperää ja vesistöjä sekä vaarantaneet uhanalaisten lajien säilymisen.
Kiianmaan mukaan suomalaisten rehu- ja lihatuottajien tulisi ostaa vain vastuullisesti tuotettua ja sertifioitua soijaa.
"Lisäksi yritysten tulee osallistua alan vastuullisuuden kehittämiseen ja etsiä soijaa korvaavia valkuaisrehun raaka-aineita", hän sanoo.
Järjestön Sademetsää lihatiskillä -raportti löytyy täältä.
ilmastonmuutos  ruoka 
Tweet