Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Jan Rudkiewicz

Ilmastoukko iloitsee.
Viikon ilmastouutinen. Päästökauppa lisää ympäristöteknologian kysyntää. Jan Rudkiewicz

Viikon ilmastouutinen. Päästökauppa lisää ympäristöteknologian kysyntää.

Päästökauppa työllistää ilmansuojelualan yrityksiä

3.4.2009 11.26

Anu-Elina Lehti

Ilmansuojelun maailmanmarkkinoiden arvellaan kasvavan 2,5-kertaisiksi, eli noin 610 miljardiin dollariin, vuoteen 2025 mennessä. Suomalaisten yritysten ilmansuojelualan liikevaihto oli vuonna 2006 noin 1,8 miljardia euroa.

Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen VTT:n tuoreen selvityksen mukaan Suomessa osaamista löytyy etenkin pakokaasujen puhdistus- ja mittausteknologiassa. Vahvoja aloja ovat muun muassa hiukkastutkimus, informaatio- sekä viestintäteknologia ja optiset mittalaitteet. Suomessa on noin 200 ilmansuojelualan yritystä.

Ympäristöteknologian suurimmat markkinat ovat tällä hetkellä Kiinassa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja Saksassa.

Päästökaupan myötä siihen liittyvien it-järjestelmien kysyntä kasvaa voimakkaasti. Myös hiilen talteenottoon ja niin sanottuun puhtaaseen hiileen liittyvän teknologian vientinäkymät ovat hyvät.

VTT:n mukaan Suomessa toimivilla yrityksillä voi pian olla maailmanlaajuisestikin merkittävä rooli esimerkiksi voimalaitostekniikan rakentamisessa.

ympäristöteknologia  ilmastouutinen  viherkaulustyöpaikat Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri