Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Paavo Arhinmäki käy kotona nukkumassa

13.1.2012 13.59

Jukka Vahti

”Kampanjassa myönteinen yllätys on ollut se, miten paljon yleisöä käy tilaisuuksissa. Itse kampanjaa teen varsinaisesti vasta viimeiset kolme viikkoa ennen vaaleja. Aiemmin tein tilaisuuksia enemmän ministerin työn ohessa.

Yleinen trendi on ollut, että vaalit ovat menneet entistä henkilökeskeisemmiksi, mutta erityisesti tämä on koskenut presidentinvaaleja. Mielestäni on keskitytty liikaa henkilöihin, ja esimerkiksi sitä, miten Pekka Haaviston puolisoa on riepoteltu julkisuudessa, en ole pitänyt kovin mukavana. Eikä aina haluta hyväksyä sitä, jos on valinnut sen, että haluaa pitää yksityiset asiat yksityisinä.

Olen tehnyt eduskuntavaalit puolueen puheenjohtajana, ja kyllähän niissäkin arvioidaan puolueen puheenjohtajia aika paljon henkilöinä. Minulla on ollut alusta asti periaatteena, että tuon esille poliittisia asioita ja niitä kommentoin. Yksityisiä asioita en ole halunnut tuoda esille.

Arjen normaalirutiineita ei ministerillä ole tähänkään asti ollut. Kun tekee ympäri Suomen 15–16 tunnin päiviä, ei siinä kauheasti rutiineita ole. Olen pyrkinyt siihen, että olisin yöt kotona. On tärkeää, että pääsee ainakin vähäksi aikaa sinne huilaamaan.

Kampanjoinnissa pidän eniten ihmisten kanssa puhumisesta, se on tapa jolla olen tehnyt politiikkaa aina. Raskainta on se, että tulee mielettömät määrät kyselyitä ja kirjoituspyyntöjä, joihin ei kerta kaikkiaan pysty vastaamaan.

Jo pidemmän aikaa on tuntunut omituiselta, että ihmiset häkeltyvät siitä, kun tapaavat minut. Kaverit sen aina huomaa, miten ihmiset tuijottaa ja katsoo perään. Itselleni on ollut tärkeää, että olen ihan tavallinen siinä missä kaikki muutkin ihmiset.”


Lisää aiheesta:



Viite