Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Paavo Lipponen vie koiran ulos aamuisin

13.1.2012 13.55

Jukka Vahti

”Olen nyt joutunut taas sopeutumaan siihen, että olen jälleen poliitikko. Siinä on ollut tekemistä. Mediailmasto on muuttunut.

Parasta kampanjoinnissa on, että saa tavata ihmisiä ja keskustella. Huolestunut olen siitä kaunasta ja vihapuheesta, jota tunkee esille erityisesti netissä. Medioissa on myös hyvin selvä tendenssi, mitä ehdokkaisiin tulee, enkä rupea sitä erittelemään, mutta ovathan nämä vinoutumat olleet aika massiivisia medioissa.

Arjen rutiinien osalta eniten minua harmittaa se, etten ehdi osallistua yhtä paljon kuin aiemmin lasten harrastuksiin, nimenomaan 11-vuotiaan nuorimmaisen roudaamiseen koripalloharjoituksiin. Koiran vien edelleen aamulla ulos, kuten minulle kodin työnjaossa kuuluu.

Jotkut rutiinit ovat tässä tarpeen, kuten se, että nousee aikaisin ylös ja pari–kolme kertaa viikossa pitää päästä treenaamaan, eli kuntoa on pidettävä yllä. Ja maailman ja Suomen lehtien seuraaminen on intensiivistä. Luen kymmeniä lehtiä päivittäin.

Itsensä likoon pistämisessä minulla ei ole lähtökohtaisesti mitään ongelmaa. Sen sijaan on ikävä nähdä, miten tässä ollaan entistä enemmän tekemisissä puhtaasti imagoasioiden kanssa ja miten medioissa on luotu myyttiä ja sillä tehty mynttiä. Asiasisällöt jäävät varjoon, ja joskus tuntuu, että ehdokkailta ei edes edellytetä mitään käsityksiä mistään, varsinkaan siitä, mitä tästä eteenpäin pitäisi tehdä.

Omalta kohdaltani olen yrittänyt huolehtia siitä, että integriteetti säilyy, että en lähde mihin tahansa juoksutuksiin.”




Viite