Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Paavo Väyrynen lykkää vuosihuoltoa tuonnemmaksi

13.1.2012 13.58

Jukka Vahti

”Kampanjassani ei ole tullut yllätyksiä, se on sujunut täysin suunnitelmien mukaan. Oletin jo liikkeelle lähdettäessä, että kannatus nousee tasaisesti ja uskoin, että pääsen myös julkisuudessa riittävästi esille.

Koko syksyn olen joutunut paljosta luopumaan, koska olen ollut kuutena päivänä viikosta liikkeellä aamusta iltaan kampanjan parissa. Meillä on esimerkiksi auton määräaikaishuolto viivästynyt, ei ole ehditty hankkia aikaa huoltaa autoa. Muutenkin käytännön elämän tilanne on sellainen, että kotona on kampanjamateriaalia pahvilaatikoittain ja maakunnista saatuja erilaisia lahjoja sikin sokin, kun ei ole oikein ehditty siivoamaan eikä järjestämään paikkoja.

Kampanjoinnissa antoisinta on ihmisten tapaaminen vaalitilaisuuksissa. Lähden siitä, että äänestäjillä on oikeus tavata myös presidenttiehdokas henkilökohtaisesti, ja tämän vuoksi järjestän myös vaalikokouksia. Mielestäni ei riitä, että ehdokas käy näyttäytymässä jääkiekko-ottelussa, raviradalla tai ostoskeskuksessa.

Väliin voisi jättää loputtomat erilaiset kyselyt, jotka toistavat itseään, eikä mistään voi oikein kieltäytyä.

Perheenjäsenistä vaimo on joutunut auttamaan hyvin paljon, kun hän on ollut paljon mukana. Alkuvaiheessa kiersimme yhdessä. Silloin hän joutui jättämään vähemmälle yhteydenpidon lapsiin ja lapsenlapsiin ja hänen oman äitinsäkin tapaamiset ovat olleet harvemmassa. Eli totta kai minun ja vaimoni kiire on vaikuttanut myös läheistemme elämään.

Tämä on minulle kolmas kerta presidentinvaaleissa, ja kampanjan käyminen on todella hienoa, vaikka aiemmista kampanjoista on myös karvaita kokemuksia. Tämä on nyt mennyt kaikin puolin hyvin. Uskon, että menee loppuun saakka.”




Viite