Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Hannu Jouhki WSOY:ssa.
Vaihtoehto. Hannu Johki esitteli oman näkemyksensä demarien tulevaisuudesta.Lasse Leipola

Vaihtoehto. Hannu Johki esitteli oman näkemyksensä demarien tulevaisuudesta.

Pamfletisti usuttaa demareita kosiskelemaan bemarikuskeja

20.9.2010 15.36

Lasse Leipola

Sdp:n tulee ottaa korkeasti koulutettu ja hyvin toimeentuleva keskiluokka uudeksi kohderyhmäkseen, esittää tänään maanantaina julkaistu pamfletti Demari ajaa bemarilla, punakoneen viritysopas.

”Ansiotyöllä elävä koulutettu keskiluokka ei kuulu mihinkään suojattuun eliittiin. Koulutetut asiantuntijat ovat yhtä lailla globalisaation armoilla kuin paperimiehet tai teollisuustyöntekijät”, sanoo pamfletin kirjoittanut Hannu Jouhki.

Hän itse luonnehtii kirjaa ”hahmotelmaksi uudesta sdp:stä”, mutta muistuttaa, että on vain rivijäsen eikä sellaisessa asemassa, että voisi sanella puolueelle uutta suuntaa.

”Tämä on tilaamaton puhelinherätys koko puolueelle”, Jouhki sanoo.

Myös tilaisuuteen saapunut demariveteraani Lasse Lehtinen oli vakuuttunut, että seuraavat vaalit ratkaistaan ”keskikentällä”.

”Viime vaaleissa kokoomus vakuutti tehyläisen palkkatyöläisen. Nyt sdp:n pitää näyttää, että he kuuluvat tähän porukkaan”, Lehtinen sanoi.

Demarien nykyisessä toiminnassa Jouhkia ärsyttää porvareilla pelotteleminen ja syyllistävä köyhyyspropanganda – se, ettei ole hyvä demari, jos ei puhu köyhistä.

”Omalla työllään itsensä elättävä keskiluokka ajattelee omilla aivoillaan. 2010-luvun suomalaiset eivät tarvitse puoluepukareiden tulkintoja asioista, jotka he ratkaisevat yleissivistyksellään ja moraalitajullaan”, Jouhki sanoo.

demarit 
Viite