Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Panu Laturi.
Malttia. Panu Laturi toivoo, että puolueiden rahoitusta koskeva lainsäädännön uudistus hoidetaan loppuun ennen uusia vaaleja.Tiina Jutila / Vihreät

Malttia. Panu Laturi toivoo, että puolueiden rahoitusta koskeva lainsäädännön uudistus hoidetaan loppuun ennen uusia vaaleja.

Panu Laturi hillitsee puheita eduskunnan hajottamisesta

23.9.2009 11.03

Jukka Vahti

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi painaa jarrua vaalirahakohun synnyttämille puheille eduskunnan hajottamisesta ja uusien vaalien järjestämisestä.

Laturin mielestä ensin on saatava valmiiksi puolueiden rahoitusta koskevan lainsäädännön uudistus. Lakiuudistusta valmistelee parhaillaan Lauri Tarastin johtama parlamentaarinen komitea, joka saanee työnsä valmiiksi loka-marraskuun vaihteessa.

"Uusia vaaleja ei voida käydä ennen kuin uusi lainsäädäntö on tullut. Muutenhan sama tilanne vain jatkuu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että uudet vaalit käydään normaalisti 2011", Laturi sanoo.

Iltalehti sovitteli tänään pääkirjoituksessaan vihreiden puheenjohtajalle Anni Sinnemäelle ratkaisijan roolia hallituksen tulevaisuuden suhteen. Jos vihreät päättäisi vaalirahakohun vuoksi lähteä hallituksesta, koko hallitus kaatuisi.

Laturi pitää spekulaatiota tämänhetkisten tietojen perusteella ennenaikaisena. Uusia vaaleja ja vihreiden reagointia pitää hänen mukaansa kuitenkin arvioida uudelleen, jos uusia paljastuksia ja kytköksiä edelleen nousee esiin.

"Toki asiaa pitää miettiä uudelleen, jos tässä nyt vielä tulee paljon uusia "uhreja" ja tilanne paljon pahenee. Tämä vie koko ajan pois politiikaan pohjaa ja legimiteettiä."




Viite