Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Panu Laturi.
Ei hirvitä. Panu Laturi ei pidä uutta puoluetta uhkana vihreille.Tiina Jutila / Vihreät

Ei hirvitä. Panu Laturi ei pidä uutta puoluetta uhkana vihreille.

Panu Laturi: Uusi puolue ei uhkaa meitä

11.11.2009 11.10

Josi Tikkanen

Vihreän liiton puoluesihteeri Panu Laturi epäilee, että uusi vihreä puolue voi jäädä syntymättä. Uutispäivä Demarin mukaan Suomeen yritetään perustaa radikaalia vihreää puoluetta.

"Jokaisella on oikeus yrittää perustaa puolue, mutta kova työ on pojilla edessään", Laturi sanoo.

Puolueen perustamiseksi on kerättävä viiden tuhannen eduskuntavaaleissa äänioikeutetun kansalaisen allekirjoittamat kannattajakortit.

Uuden puolueen perustajat käyttävät puolueestaan nimeä Vihreä puolue. Vihreän liiton Risto Kankaanpää kuitenkin uskoo, että Patentti- ja rekisterihallitus hylkää nimen liian paljon nykyisten vihreiden nimeä muistuttavana, jos uusi puolue yrittää rekisteröidä nimeään.

Laturi ei usko, että vihreät menettäisivät merkittävästi jäseniä ja äänestäjiä uudelle puolueelle. Uutta puoluetta puuhaavien tiedottaja Ville Rantanen sanoo Uutispäivä Demarissa, että puolue voi olla koti vihreisiin pettyneille.

Uuden puolueen perustajien kritiikin kärki on suunnattu vihreiden hallitustyöskentelyyn, jonka takia vihreitä ei erota kokoomuksesta.

"Kyllä tämä tietysti tiettyä poliittista pohdintaa herättää", Panu Laturi sanoo.

Laturi kuitenkin ampuu alas kritiikin vihreistä aatteensa myyneenä apupuolueena hallituksessa.

"Olemme onnistuneet kokoomme nähden hvyin. Luulen, että jos kysyy kokoomukselaisilta tai keskustalaisilta, kuinka paljon vihreillä on ollut hallituksessa valtaa, he vastaavat, että liikaa", Laturi sanoo.

vihreät 
Viite