Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mainoskupla / Jenni Valo, Tytti Halonen ja Anu Toivola

Toinen voittaja. Jenni Valon, Tytti Haloden ja Anu Toivolan Ateria Trash voitti avoimen sarjan.Mainoskupla / Jenni Valo, Tytti Halonen ja Anu Toivola

Toinen voittaja. Jenni Valon, Tytti Haloden ja Anu Toivolan Ateria Trash voitti avoimen sarjan.

Paras vastamainos vastustaa ydinvoimaa seksillä – katso video!

26.11.2009 15.21

Noora Jussila

Mainoskupla -kilpailun voittajat ovat ratkenneet.

Kisan ammattilaissarjan voitti Vastamainostoimisto 101 videotyöllään Ydinlinja. Seksilinja-mainoksen idealla pelaavassa videossa säteilevä nainen kuiskii haluavansa vaarallista ja vastuutonta ydinsähköä.

"Ydinvoima on herkullinen vastamainosaihe. Ajatus siitä että meillä olisi tänään oikeus päättää miljoonan vuoden kuluttua syntyvien elollisten hyvinvoinnista on niin järjettömän absurdi, ettei aiheen käsittelyssä voi mitenkään vetää överiksi", Ydinlinjan ohjannut Yakup Albekoglu sanoo.

Kilpailun tuomaristo olisi kaivannut ammattilaissarjaan enemmän särmää.

"Aiheiden kirjossa olisi toivomisen varaa. Käsintehdyt jutut ja raikkaat ideat erottuivatkin edukseen. Maailmallakin itse piirrettyjä töitä osataan arvostaa", sanoo tuomaristossa istunut valokuvataiteilija Elina Brotherus.

Avoin sarja sen sijaan yllätti tuomariston positiivisesti kovalla tasollaan.

Avoimen sarjan voittivat Jenni Valo, Tytti Halonen ja Anu Toivola Atrian Fresh -valmisateriaa parodioineella Ateria Trash -mainoksella.

"Tarkoituksemme oli puuttua kriittisesti viherpesuun, ihmisten passiivisiin ravintotottumuksiin kuluttajina sekä kertakäyttökulttuuriin", tekijät kertovat.

Yleisön suosikki oli Joona Heiskasen, Lauri Bremerin ja Terhi Adlerin Hullujen Päivät, joka sijoittui myös ammattilaissarjassa toiseksi.

Parhaat vastamainokset, eli mainosparodiat, valittiin viidettä kertaa. Kilpailun järjestivät Luonto-Liitto ja Voima-lehti.

Kilpailun tuomaristossa istuivat Brotheruksen lisäksi sarjakuvataiteilija Milla Paloniemi, Voima-lehden AD ja valokuvaaja Klaus Welp sekä Luonto-Liiton www-suunnittelija Susanna Neiglick.

Katso voittajavideo:

ydinvoima  kuluttaja 




Viite