Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

sairanen.org

Vastaan. Heikki Sairanen ei koe Hämpin parkin sopivan yhteen vihreän ideologian kanssa sairanen.org

Vastaan. Heikki Sairanen ei koe Hämpin parkin sopivan yhteen vihreän ideologian kanssa

Parkkiluola jakaa Tampereen vihreitä

18.3.2009 14.06

Noora Jussila

Hämeenkadun alle suunniteltu parkkiluola, eli Hämpin parkki jakaa vihreitä Tampereella.

Tampereen vihreiden nuorten hallituksen jäsen Heikki Sairanen ei koe Hämpin parkin sopivan yhteen vihreän ideologian kanssa.

Vihreä valtuustoryhmä äänesti kuitenkin Hämpin parkin puolesta muun niin sanotun XL-ryhmän kanssa. XL-ryhmään kuuluvat vihreiden lisäksi kokoomus, keskusta, kristillisdemokraatit, sitoutumattomat ja rkp.

Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajan Olli-Poika Parviaisen mukaan Hämpin parkki oli osa isompaa päätöspakettia.

"Sen myötä saadaan rauhoitettua keskustaa autoilta ja vapautettua parkkipaikkatilaa kevyelle liikenteelle ja jalankulkijoille. Ajattelimme, että autot maan alla ovat parempi kuin maan päällä. Tässä poliittisessa tilanteessa olemme yksin sen kanssa, että saisimme rajoitettua autoilua niin radikaalisti, kuin vihreät nuoret haluavat", Parviainen sanoo.

Parviaisen mukaan Tampereen valtuustossa ei mennä kokoomuksen talutusnuorassa.

"Pormestariohjelmasta, jota myös vihreät on ollut kirjoittamassa, on tullut kritiikkiä kokoomuksen omilta valtuutetuilta, että miten kokoomus voi sitoutua noin vihreään ohjelmaan", Parviainen sanoo.

Kiistaa aiheuttivat viime kuussa myös nopeusrajoitukset, kun kaksi vihreää äänesti demareiden ja vasemmistoliiton kanssa ydinkeskustan nopeusrajoitusten laskemisen puolesta.

Lautakunnan jäsenet eivät olleet ilmoittaneet äänestämisestään etukäteen XL-ryhmälle. Myöhemmin Parviainen nuhteli asianomaisia.

"Olemme kokeneet, että meidän on vähän syytä herätellä aikuisia. Tällainen toiminta ei ole täysin ongelmatonta. Olemme pitäneet näitä kuvioita kaiken kaikkiaan salamyhkäisinä. Ne eivät oikein kuulu avoimeen vihreyteen. Tässä on ikäviä samanlaisia kaikuja, kuin demareiden ja kokoomuksen toiminnassa Tampereella aiemmin", Sairanen sanoo.

Parviainen huomauttaa, että kritiikki liittyi lautakunnan jäsenten toimintatapaan eikä päätöksen sisältöön.

"Jos vihreät on tekemässä puitepäätöstä raideliikenteen lisäämisestä Tampereella ja olemme saaneet yhteistyökumppanit mukaan ja sitten esimerkiksi kokoomuksen valtuutettu lipeäisi sopimuksesta ilman ennakkoilmoitusta, niin sehän olisi suoranainen kriisi. Meidän tulee toimia kuten oletamme muidenkin toimivan", Parviainen sanoo.

liikenne  kunnat 




Viite