Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pelastettiinko turkisala pikkusummilla?

26.7.2010 12.31

Lasse Leipola

Useat poliitikot ovat saaneet vaalirahoitusta turkistuottajilta, kertoo Uusi Suomi.

Osakesäästäjien Keskusliiton puheenjohtaja Timo Rothovius arvioi tänään maanantaina Kauppalehden verkkosivuilla, että tukirahoilla on saatettu pelastaa turkisala.

”Periaatteessa elinkeinohan toimii edelleen Suomessa. Siinä mielessä voidaan sanoa, että siitä on ollut etua”, hän sanoo viitaten pääministerien saamiin tukiin.

Uusi Suomi kertoi eilen sunnuntaina, että kaikki 2000-luvulla Suomessa hallinneet pääministerit ovat saaneet rahaa turkisteollisuudelta. Lahjoituksia on annettu myös useille kansanedustajille. Yksittäiset lahjoitukset ovat olleet sen verran pieniä, ettei niitä ole tarvinnut kertoa vaalirahailmoituksissa.

Turkistarhauksen kieltämistä vaativassa Facebook-ryhmässä on jo lähes 10 000 jäsentä. Onko runsaasti vastustusta herättävä ala pidetty hengissä johtavia poliitikkoja tukemalla? Ota kantaa Vihreän Langan tuoreessa kyselyssä.

Turkisteollisuuden maksamat vaalituet nousivat viime viikolla esiin, kun julkisuudessa alettiin ruotia pääministeri Mari Kiviniemen (kesk) saamia vaalirahoja. Uuden Suomen mukaan turkistuottajien viestintäjohtaja Päivi Mononen-Mikkilä toimi aikanaan myös Kiviniemen vaaliorganisaation vetäjänä.

turkistarhaus 
Viite