Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Perussuomalaiset karsisi kovalla kädellä ympäristönsuojelua

1.2.2011 15.50

Jukka Vahti

Perussuomalaiset ottaa autoilun, turkistuottajat, turpeenoton, avohakkuut ja metsästysharrastuksen suojelukseensa maaseudun tulevaisuuden turvaamisen nimissä.

Perussuomalaiset jatkoi tiistaina poliittisten linjaustensa esittelyä, kun puolue esitteli maaseutupoliittisen ohjelmansa. Puolueen ohjelman punaisena lankana on Suomen omavaraisuus, palveluiden keskittämisen pysäyttäminen ja maa- ja metsätaloustuottajien itsenäisyyden lisääminen.

"Perussuomalaiset ei hyväksy ympäristösyistä harjoitettavaa keskittämispolitiikkaa", ohjelmaa esitellyt Karri Ollila sanoi.

Perussuomalaiset myös yhdistäisi maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön luonnonvaraministeriöksi.

"Ympäristöministeriö tekee nykyään vastuuttomia päätöksiä maaseutupoliittisissa kysymyksissä. Esimerkkinä tästä on täysin järjetön jätevesiasetus, jossa unohdettiin kokonaan kansalaisten oikeusturva. Ympäristöministeriön taholta on myös aiheettomasti syyllistetty maataloutta esimerkiksi ravinnepäästöistä ja Itämeren saastuttamisesta.", kansanedustaja Pentti Oinonen sanoi.

Oinonen myös kertoi, ettei ymmärrä "kansallispuistojen ja suojelualueiden perustamisvimmaa".

Persujen ohjelman ydinajatukset on tiivistetty lukuisiin sloganeihin, jotka jättävät tilaa myös vastaanottajan tulkinnoille, kuten "Hevosharrastus antaa juuria ja siipiä: iloa elämyksiä ja 15 000 työpaikkaa" tai "subsidiariteetti on susi – susi on subsidiariteettikysymys".

luonnonsuojelu  perussuomalaiset 
Viite