Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pia-Noora Kauppi: "Työuran pituus ei ole itseisarvo"

22.7.2010 10.14

Saija Räsänen

Finanssialan keskusliiton toimitusjohtajan Pia-Noora Kaupin mielestä työuran pituus ei ole itseisarvo, vaan tärkeämpää olisi turvata hyvinvointi kaikissa elämäntilanteissa. Kauppi puhui keskiviikkona eläketurvakeskuksen Suomi-areenassa Porissa.

"Ikäihmiset tarvitsevat muutakin hyvinvointia kuin eläkettä", Kauppi sanoi.

Kaupin ja paneelissa niin ikään keskustelleiden sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehulan sekä STTK:n Mikko Mäenpään mukaan pakko ei tuota koskaan hyvää. Eläkeiän nostamisen ehdoksi esitettiin malli, jossa neuvola- ja kouluterveydenhoitoa pitäisi jatkaa työvuosien ajan kuten Saksassa: säännöllisin kylpylälomin.

Rehula esitti paneelissa huolensa myös niistä ihmisistä, jotka eivät koskaan pääse työuransa alkuun. Hän piti hyvänä ajatuksena antaa työkyvyttömille oikeuden tienata eläkkeen rinnalla enemmän kuin ennen.

Siihen, onko työpaikoilla todellisuudessa valmiuksia tarjota osittain työkyvyttömille mahdollisuuksia, ei saatu suoraa vastausta.

"Joustoa tarvitaan työelämään, sillä ihmiset ovat erilaisia ja säännöllisyys työssä on vähentynyt ja siksi sosiaaliturvaa olisi mukautettava tähän muutokseen, Rehula ja Kauppi sanoivat.

 

työelämä  eläkkeet 




Viite