Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät ja Carl Johan Rehbinder / Piratpartiet

Heidi Hautala ja Christian Engström.
Samassa porukassa. Suomen vihreiden Heidi Hautala ja Ruotsin piraattien Christian Engström vaikuttavat samassa parlamenttiryhmässä. Tiina Jutila / Vihreät ja Carl Johan Rehbinder / Piratpartiet

Samassa porukassa. Suomen vihreiden Heidi Hautala ja Ruotsin piraattien Christian Engström vaikuttavat samassa parlamenttiryhmässä.

Piraatit komppaavat vihreitä europarlamentissa

5.8.2009 14.42

Lasse Leipola

Europarlamentin ainoa piraattipuolueen edustaja istuu vihreiden kanssa samassa parlamenttiryhmässä. Vihreiden Heidi Hautala ei pidä yhteistyötä ongelmallisena.

”Vihreiden perusnäkemys on, että taiteilijoiden ja luovan työn tekijöiden täytyy saada elantonsa. Uskon, että piraattien kanssa voimme etsiä yhteistä vihollista ja siten turvata sekä taiteilijoiden toimeentulon että käyttäjien perusoikeudet”, Hautala sanoo.

Hautalan mukaan piraateilla on omat näkemyksensä tietyistä tietoyhteiskuntakysymyksistä, mutta muissa asioissa puolue aikoo seurata vihreiden linjaa.

”Ajattelin, että sieltä tulee jotain nuoria nörttejä, mutta ainakin tämä ensimmäinen edustaja on vanhempi herrasmies, joka kirjoittelee muun muassa Financial Timesiin”, Hautala sanoo ruotsalaisesta Christian Engströmistä.

Jos Lissabonin sopimus hyväksytään ja parlamentin paikkajako muuttuu, nousee ryhmään vielä toinenkin ruotsalainen piraatti.

vihreät  digioikeudet  eurovaalit 
Viite