Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pitäisikö julkijuopottelua suitsia?

26.4.2012 12.25

Jukka Vahti

Vihreä Lanka kysyi eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan hallituspuolueiden jäseniltä, 1) pitäisikö kolmosoluen siirtämistä Alkoon harkita ja 2) pitäisikö alkoholin juomista julkisilla paikoilla rajoittaa lailla nykyistä enemmän?

Lenita Toivakka, kokoomus:

1. ”En kannata kolmosoluen siirtämistä Alkoon, mutta toivoisin päivittäistavarakauppaan kakkosoluesta vakavasti otettavaa kilpailijaa kolmosoluelle.”

2. ”Alkoholin juominen ja siitä seuraava häiriökäyttäytyminen on lisääntynyt ja on ongelma, ainakin ajoittain. Jos lainsäädännöllä räikein häiriökäyttäytyminen pystytään poistamaan, niin mikä ettei. Alkoholin väärinkäytön ja häiriökäyttäytymisen vähentämiseksi tarvitaan keinoja, mutta en usko, että vain kieltämällä asiaan saadaan muutosta. Mitä enemmän kielletään, sitä kiehtovampaa alkoholi saattaa monien mielestä olla.”

Outi Alanko-Kahiluoto, vihreät:

1. ”Minusta tätä voisi selvittää. Uskon, että se vähentäisi alkoholin kulutusta.”

2. ”Ei pitäisi. En ole kokenut sitä tarpeelliseksi.”

Merja Kuusisto, sdp:

1. ”En kannata mietojen alkoholijuomien siirtämistä Alkoon. Minusta on hyvä, että kolmosolutta voi ostaa samalla reissulla kun suorittaa muutkin päivittäistavaraostot. Se säästää aikaa ja vaivaa. Mikäli kolmosolut pitäisi hakea Alkosta, se saattaisi lisätä niin sanottuja heräteostoja ja lisätä alkoholin kulutusta.”

2. ”Kyllä pitäisi. Varsinkin kesäaikaan ja viikonloppuisin alkoholin nauttiminen yleisillä paikoilla on yleistä. Minusta se ei ole asiallista käytöstä.”




Viite