Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pohjois-Savon vihreiden eduskuntavaalilista täydentyi

29.11.2010 15.40

Saija Räsänen

Pohjois-Savon vihreät julkisti viikonloppuna syyskokouksessaan viisi uutta eduskuntavaaliehdokasta. Eduskuntapaikkaa lähdetään tavoittelemaan täydellä listalla. Loput kuusi ehdokasta julkistetaan vuoden vaihteen jälkeen.

Keväällä nimettyjen Harri Auvisen, Mari Kauhasen ja Sara Sajaniemen lisäksi kansanedustajaksi pyrkivät myös Hetti Rytsy, Liisa Pietikäinen, Tero Kankaanperä, Harri Hölttä ja Minna Heikka.

Lukion historianlehtori Hetti Rytsy, 56, kantaa huolta kansan- ja kuntatalouden korjaamisesta ja suomalaisen työnteon tukemisesta.

Maaninkalaiselle filosofian maisterille ja agrologille Liisa Pietikäiselle, 33, ovat tärkeitä kierrätys, lähiruoka ja kestävä kehitys.

Farmaseutti Tero Kankaanperä, 36, työskentelee yhdistyskouluttajana. Entisen ylioppilasliikkeen aktiivin aluetta ovat yhdenvertaisuuskysymykset ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet.

Itä-Suomen yliopistossa väitöskirjaa metsähistoriasta valmisteleva varpaisjärveläinen Harri Hölttä, 35, on toiminut pitkään eri kansalaisjärjestöissä metsäkysymysten parissa.

YTM Minna Heikka, 36, haluaa etsiä vastauksia korkeasti koulutettujen työelämään sijoittumisen ongelmiin.

Yhteensä vihreät on tähän mennessä nimennyt koko maassa 173 ehdokasta.

vihreät  eduskuntavaalit 




Viite