Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Porilaiset oluen ystävät marssivat suruunsa

23.9.2009 10.14

Josi Tikkanen

Kansalaisliike Porin oluttehtaan puolesta järjestää huomenna torstaina surumarssin oluttehtaan lopettamisen takia.

Sinebrychoff on perustellut lakkauttamispäätöstä sillä, että Keravan ja Porin panimoiden ylläpitäminen ei ole kannattavaa. Viimeinen olutrekka ajaa perjantaina pois panimolta.

Aiemmin oluttehtaan lopettamisesta suivaantuneet porilaiset ovat muun muassa kaataneet Koffin tuotteita viemäriin Sinebrychoffin Keravan panimon edessä. Porin olutta on puolustettu ahkeraan myös verkossa.

Karhun menekki Porin seudulla on pienentynyt lakkauttamispäätöksen jälkeen, väittää kansalaisliikkeen puheenjohtaja Aki Nummelin.

"Jatkamme edelleen kaikkien Sinebrychoffin tuotteiden boikottia", Nummelin sanoo.

Porilaiset kokivat saman kohtalon kuin turkulaiset, jotka kampanjoivat Turun sinapin valmistuksen säilyttämiseksi sen syntysijoilla. Unileverin omistukseen päätyneen Turun Sinapin valmistus siirrettiin 2003 Turusta Ruotsiin ja sittemmin Puolaan.

Sen sijaan Pro Koskenkorva -liikkeen painostus saattoi osaltaan vaikuttaa siihen, että Koskenkorva jäi suomalaiseen omistukseen, ja sitä valmistetaan edelleen Koskenkorvan kylässä Ilmajoella.

Surusaattue lähtee torstaina 24.9. kello 11 oluttehtaan rannan puoleiselta portilta ja kulkee kauppatorin, Eetunaukion, Itä- ja Pohjoispuiston kautta Raatihuoneenpuistoon.

lähiruoka 
Viite