Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Punainen Risti

Nälkäpäivä
Klassikko. Punainen Ristin lippaisiin voi lahjoittaa taas 16.–18.9.Punainen Risti

Klassikko. Punainen Ristin lippaisiin voi lahjoittaa taas 16.–18.9.

Punainen Risti luottaa lipaskeräykseen tulevaisuudessakin

16.9.2010 8.34

Noora Jussila

Tänään torstaina käynnistyvä kolmipäiväinen Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräys on ehtinyt jo 30 vuoden ikään. Netti on lisännyt lahjoitusten määrää, mutta Punainen Risti aikoo jatkossakin panostaa perinteiseen lipaskeräykseen.

"Pidämme lipaskeräystä erittäin tärkeänä, sillä sen avulla voi lahjoittaa myös aikaansa lähtemällä kerääjäksi", sanoo Punaisen Ristin varainhankintapäällikkö Tuula Colliander.

Collianderin mukaan osa kerääjistä on ollut mukana koko 30-vuotisen keräyshistorian ajan. Vuosi vuodelta kerääjiksi tulee myös yhä enemmän nuoria.

"Tästä on tullut nuorille tapa tulla tempausmaisesti mukaan toimintaan", Colliander sanoo, ja muistuttaa että kerääjäksi voi tulla koska vain.

Talouskriisi on näkynyt Nälkäpäivässä keskimääräisen lahjoitussumman hienoisena laskuna. Keskimääräinen lipaslahjoitus on puoli euroa, mutta erot ovat suuret eri puolilla Suomea. Lahjoitusten määrä on Collianderin mukaan pysynyt kuitenkin samana vuodesta toiseen.

Nälkäpäiväkeräyksellä kerätään rahaa Punaisen Ristin katastrofirahastoon, josta on tänä vuonna autettu jo esimerkiksi Haitin ja Chilen maanjäristyksien ja Pakistanin tulvien uhreja. Nälkäpäiväkeräyksen tuotolla tehdään myös pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä ja autetaan kotimaan apua tarvitsevia.

hyväntekeväisyys 




Viite