Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puolet vihreistä ehdokkaista haluaa ympäristövaliokuntaan

15.5.2014 14.14

Jukka Vahti

Europarlamentin ympäristövaliokunta on halutuin valiokunta vihreiden eurovaaliehdokkaiden keskuudessa, ilmenee Uuden Suomen vaalikonedatasta.

Vaalikoneessa ehdokkailta kysyttiin, missä parlamentin 22:sta valiokunnasta he haluaisivat työskennellä, jos he tulevat valituiksi. Jokainen vastaaja sai valita kolme valiokuntaa.

Yhdeksän vaalikoneeseen vastanneesta 18 vihreästä ehdokkaasta mainitsi ympäristövaliokunnan, jolle kuuluvat myös kansanterveys ja elintarvikkeiden turvallisuus. Toiseksi halutuin oli teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunta ja kolmanneksi suosituin työllisyys- ja sosiaaliasioista vastaava valiokunta. Valinnat eivät ole yllättäviä, sillä näillä politiikan osa-alueilla EU:lla on melko paljon valtaa.

Kukaan vastanneista vihreistä ehdokkaista ei halua esimerkiksi kansainvälisestä kaupasta, maataloudesta tai naisten oikeuksista ja tasa-arvosta vastaaviin valiokuntiin.

Mepit edustavat valiokunnissa europarlamenttiryhmäänsä. Vihreillä ehdokkailla on isot saappaat täytettävinään, sillä parlamentin jättävä Satu Hassi oli kuluneella vaalikaudella vihreän europarlamenttiryhmän valiokuntavastaava ympäristövaliokunnassa.




Viite