Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Reilu kauppa laajeni kosmetiikkaan

8.6.2011 9.44

Saija Räsänen

Kosmetiikkaa saa nyt myös reilun kaupan tuotteina. Tänään Suomen markkinoille saapuu ensimmäistä kertaa kosmetiikkasarja, jonka valmistuksessa on käytetty reilun kaupan periaatteiden mukaan tuotettuja raaka-aineita.

Kaikki kosmetiikkaan sisältyvät luonnon raaka-aineet on valmistettu reilun kaupan sääntöjen mukaan.

Mama mango -sarjaan on käytetty muun muassa reilun kaupan mangoa, oliiviöljyä ja sokeria. Sarja tulee myyntiin ekokauppoihin eri puolille Suomea.

Reilun kaupan edistämisyhdistyksen toiminnanjohtajan Pirjo Virtaintorpan mielestä nyt otetaan askel kohti vastuullisempaa kosmetiikantuotantoa.

"Kosmetiikkatuotteissa käytettävät monet luonnolliset raaka-aineet viljellään kehitysmaissa, joissa raaka-aineiden tuotantoon liittyy suuria ongelmia, kuten lapsityövoiman hyväksikäyttöä ja alhaisia palkkoja. Reilun kaupan raaka-aineiden käyttö mahdollistaa sen, että ympäristön lisäksi myös tuottajien hyvinvointi huomioidaan", Virtaintorppa sanoo.

Reilun kaupan järjestelmässä viljelijät saavat tuotteistaan kestävän tuotannon kustannukset kattavan korvauksen, ja lisäksi heille maksetaan reilun kaupan lisää, jonka tuottaja voi sijoittaa koko yhteisöä hyödyttäviin projekteihin, kuten koulujen rakentamiseen.

Juttua on päivitetty 9. kesäkuuta. Toisin kuin jutussa alunperin väitettiin reilun kaupan meikeistä ei löydy synteettisiä aineita, joilla ei ole reilun kaupan merkintää.

reilu kauppa 
Viite