Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Riisiviljelyksiä Kiinassa.
Yksi voittajista. Muun muassa globalisaatio yksipuolistaa ruokailutapoja ja siten myös ruokatuotantoa. Riisi on vahvistanut asemaansa yhtenä suosituimmista raaka-aineista.SXC

Yksi voittajista. Muun muassa globalisaatio yksipuolistaa ruokailutapoja ja siten myös ruokatuotantoa. Riisi on vahvistanut asemaansa yhtenä suosituimmista raaka-aineista.

Reuters: YK-pomo varoitti yksipuolisesta ruokatuotannosta

28.5.2013 8.23

Lasse Leipola

Maailmassa tuotetaan ruokaa yhä pienemmästä lajijoukosta, varoittaa YK:n biodiversiteettipaneelin uusi puheenjohtaja Zakri Abdul Hamid. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

”Biodiversiteetti kapenee yhä vain nopeammin ja kaikkialla, jopa tuotantoeläimien kohdalla”, Zakri sanoi Norjan Trondheimissa järjestetyssä kokouksessa.

Esimerkiksi monet perinteiset eläinlajikannat joutuvat väistymään paremmin tuottavien kantojen alta. Kehitys ei koske pelkästään eläimiä vaan 30 000 tuhannesta syömäkelpoisesta kasvista vain 30 kasvin ydinjoukko muodostaa 95 prosentin osuuden ravinnosta.

Zakrin mukaan suosituimpien lajien varjoon jäävillä kasvi- ja eläinlajeilla saattaa olla ominaisuuksia, joiden ansiosta ne sopeutuisivat paremmin ilmastonmuutokseen, esimerkiksi kuivakausien ja rankkasateiden yleistymiseen.

ilmastonmuutos  ruoka  maatalous 
Viite