

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
12.5.2010 12.51
Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT on selvittänyt maailmalla käytössä olevia elintarvikkeiden hiilijalanjälkimerkintöjä Climate Communication- hankkeessa.
Elintarvikkeiden hiilijalanjälkiä lasketaan ja merkitään eri maissa eri tavoin.
"Rinnakkaisten kilpailevien elintarvikkeiden välillä voi olla jopa kymmenkertainen ero hiilijalanjäljessä. Kysyntää löytyisi sekä ilmasto- että laajemmille ympäristömerkeille", sanoo MTT:n vanhempi tutkija Juha-Matti Katajajuuri.
Ruoka kattaa noin neljänneksen suomalaisten ilmastopäästöistä ja yli kolmanneksen kulutuksen kaikista ympäristövaikutuksista, kerrotaan MTT:n tiedotteessa.
Climate Communication- hankkeessa pohdittiin kuluttajan kannalta parasta hiilijalanjäljen merkitsemistapaa. Kannatusta saivat väriskaalaan perustuva merkintä, grammamerkintä sekä näiden yhdistelmä.
ilmastonmuutos  ruoka 
Tweet