Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Satu Hassi: "Luulisi jokaisen ymmärtävän, että ilman kaloja ei ole kalastusta"

14.7.2011 7.50

Saija Räsänen

 

Euroopan parlamentin vihreä ryhmä, johon myös Suomen vihreiden Satu Hassi kuuluu, ei ole tyytyväinen EU:n kalastuspolitiikan uudistuksiin. 

"Komission linja vaarantaa kalakantojen jatkuvuuden", sanoo Hassi.

Parlamentin vihreä ryhmä arvostelee etenkin sitä, että komission tuoreesta ehdotuksesta puuttuvat selkeät tavoitteet, joilla taattaisiin kalastuksen jatkuminen myös tulevaisuudessa. Kalastuksen turvaaminen vaatisi toimia kalakantojen ja meriympäristön suojelemiseksi.

Komissio ei esimerkiksi esitä aikarajoja uusien kalastuskiintiöiden käyttöönotolle. 

"Luulisi jokaisen ymmärtävän, että ilman riittävän runsaita kalakantoja ei ole myöskään kalastusta. Vähänkään pidemmällä aikavälillä kestämättömän kalastuslinjan jatkaminen tarkoittaa kalastuksen ja siihen liittyvien työpaikkojen katoamista", Hassi huomauttaa.

Vihreät moittivat kalastuksen nykykäytäntöjä muun muassa sivusaaliin pois heittämisestä. Sivusaalista ovat esimerkiksi merinisäkkäät ja kilpikonnat, jotka joutuvat kalastajien saaliiksi muun pyynnin ohessa, mutta joita ei mitenkään hyödynnetä, vaan ne heitetään takaisin mereen.

Lisäksi vihreät pitävät EU:n kalastustukia syyllisinä kalakantojen vähenemiseen ja laittomaan kalastukseen, koska ne ovat johtaneet kalastuskiintiöiden ylitykseen.

Euroopan parlamentin valiokunnat ja neuvosto keskustelevat ehdotuksesta syksyn aikana.

 

kalastus  meret 




Viite