Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hannu Huovila/TVO

OL-3.
Vaarallinen työmaa? Säteilyturvakeskus ei löytänyt moitittavaa Olkiluoto-3:n työmaan hitsauksista. Hannu Huovila/TVO

Vaarallinen työmaa? Säteilyturvakeskus ei löytänyt moitittavaa Olkiluoto-3:n työmaan hitsauksista.

Stuk moittii Olkiluodon turvallisuuskulttuuria

29.8.2008 12.54

Vihreä Lanka

Säteilyturvakeskus moittii Olkiluodon työmaan turvallisuutta. Sen mukaan turvallisuusmerkitykseltään vähäisempien hitsaustöiden ohjaus ja työmaan yleinen turvallisuuskulttuuri eivät kaikilta osin vastaa odotuksia.

”Vaikka tällä ei ole ollut vaikutusta valmiiden rakenteiden laatuun, tarkastusryhmä antoi joitakin kehittämistä edellyttäviä vaatimuksia”, Stukin tiedotteessa todetaan.

Sen sijaan hitsauksista Stuk ei löytänyt huomautettavaa Olkiluodon kolmannen reatorin työmaalle tehdyssä ylimääräisessä tarkastuksessa.

Stukin mukaan Ajankohtainen kakkonen -tv-ohjelmassa esitetyt tiedot perustuvat väärinkäsityksiin eivätkä anna aihetta huolestua ydinvoimalaitoksen rakentamisen laadusta

”Betoniraudoitusten hitseissä ei ole syytä epäillä väitettyjä puutteita, jotka asettaisivat rakenteiden kestävyyden kyseenalaiseksi. Hitsit ja hitsaustöiden valvonta täyttävät niille asetetut vaatimukset”, tiedotteessa todetaan.

Stukin mukaan Teollisuuden voiman antamat tiedot betoniraudoituksen hitsaustöistä ja tehtyjen hitsien laadun varmistamisesta ovat oikeita.

ydinvoima 
Viite