Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki.
Kuulolla. Ympäristöministeri vakuuttaa kuuntelevansa myös luonnonsuojelijoita.Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Kuulolla. Ympäristöministeri vakuuttaa kuuntelevansa myös luonnonsuojelijoita.

Suojeletko kalastajia vai luontoa, Paula Lehtomäki?

4.2.2010 14.58

Hanna Eriksson

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk) aikoo pienentää Selkämeren kansallispuiston Vakka-Suomen alueella puoleen suunnitellusta, koska erityisesti kalastajat ja kalankasvattajat vastustavat puistoa kiivaasti.

Luonnonsuojelijat vastustivat viime vuonna kiivaasti Pallas-Yllästunturin kansallispuiston hotellin laajentamista, mutta eivät saaneet vastakaikua ministeriltä.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki, ketä suojeluasioissa kuuntelette ja ketä ette?

”Nyt ei ole kysymys siitä, että toiset viestit otetaan huomioon ja toisia ei. Luonnonsuojelijat saivat äänensä kuuluviin, kun valtioneuvosto teki periaatepäätöksen Selkämeren kansallispuiston perustamisesta viime syksynä”, Lehtomäki sanoo.

Hän toteaa, ettei Selkämeren kansallispuiston aluerajausta ole vielä tarkalleen tehty. Siksi puheet puiston amputaatiosta ovat ennenaikaisia ja kohtuuttomia.

”Minä uskon, että luonnonsuojelu tuottaa tulosta, kun paikalliset ihmiset tukevat sitä. Siksi haluan kuulla paikallisia näkemyksiä ennen kuin hallitus antaa oman esityksensä puiston rajauksesta.”

Lehtomäki korostaa, että rajauksessa otetaan huomioon luonnontieteellinen edustavuus. Erityisesti aavan meren matalikot ovat tärkeitä.

Ympäristöministeriö tekee lähiviikkoina ehdotuksensa kansallispuiston rajaamisesta ja lähettää sen lausuntokierrokselle.

luonnonsuojelu  meri  kalastus 
Viite