Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suomalaisjärjestö sai tehtävän YK:lta – eteneekö rauha maailmassa?

2.1.2013 9.40

Lasse Leipola

Yhdistyneet kansakunnat on pyytänyt suomalaista Kirkon ulkomaanapua osallistumaan rauhanvälitystoiminnan kehittämiseen. Viime kesäkuussa julkaistun raportin mukaan uskonnollisten johtajien rooli rauhanvälityksessä on suuri, mutta sen arvoa ei ole osattu hyödyntää.

”YK on lähtenyt kehittämään omaa rauhanvälitystoimintaansa juuri parantamalla yhteyksiä uskonnollisiin ja perinteisiin johtajiin. Tämä perustuu siihen, että monilla sota-alueilla hallitukset ovat heikkoja. Uskonnolliset ja heimojohtajat voivat auttaa yhteyksien rakentamisessa ja vahvistaa sovintoa”, toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen sanoo KUA:n tiedotteessa.

Nyt YK on pyytänyt Kirkon Ulkomaanavulta apua sota-alueiden uskonnollisten ja heimojohtajien tavoittamisessa. Tällaista työtä järjestö on tehnyt jo muun muassa Somaliassa.

”Se on huikea luottamuksen osoitus pienelle pohjoiselle järjestölle ja tunnustus tekemästämme työstä”, Pentikäinen sanoo.

Aiheesta järjestetään kansainvälinen konferenssi Helsingissä ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona. Noin 30 osallistujaa edustavat eri uskontokuntia ja tulevat ympäri maailmaa muun muassa Somaliasta, Myanmarista, Indonesiasta, Keniasta ja Turkista.

Mukana hankkeessa ovat myös YK:n rauhanvälitysyksikkö (Mediation Support Unit), Islamilaisen yhteistyöjärjestön (Organization of Islamic Coperation) ja Religions for Peace-järjestön kanssa.




Viite